Discord koppelen met Petje Af

Bekijk de volgende video, of lees het artikel onder de video voor een stap voor stap uitleg.

Het koppelen van je Discord-server aan je Petje Af-pagina stelt leden van je Petje Af-pagina in staat om zich automatisch toe te voegen aan jouw Discord-server. Volg deze stappen om de koppeling succesvol te maken.

Stap 1: Maak een Discord Server aan

Begin in de Discord-browseromgeving, mobiele app, of desktopversie. Maak een nieuwe server aan voor je Petje Af-pagina.

Stap 2: Voeg een Discord Server Beloning toe op je Petje Af-pagina

1. Ga naar de beloningen van je Petje Af-pagina en klik op 'toevoegen'.

2. Kies 'Discord server' als het type beloning en klik op 'aanmaken'.

Je krijgt nu twee stappen te zien:

• Stap 1: Heb je al een Discord server aangemaakt? Zo ja, ga door naar de volgende stap.

• Stap 2: Voeg de Petje Af-bot toe aan je Discord-server.

Stap 3: Voeg de Petje Af-bot toe aan je Discord-server

Klik op 'Petje Af bot toevoegen'. Je wordt doorgestuurd naar Discord waar je, indien nodig, moet inloggen. Selecteer daarna de server waar je de Petje Af-bot aan wilt toevoegen en autoriseer de benodigde rechten.

Stap 4: Belangrijk - Plaats de Botrol boven Andere Rollen

In Discord, ga naar de serverinstellingen > rollen. Het is cruciaal om de botrol ('Petje Af') boven eventuele andere rollen die je aanmaakt te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de bot de nodige acties kan uitvoeren, zoals leden toevoegen of verwijderen.

Stap 5: Koppel de Nieuwe Rol aan je Petje Af Beloning

Ga terug naar je Petje Af-pagina en vernieuw de beloningspagina om de nieuwe rollen op te halen. Selecteer de zojuist aangemaakte rol en sla de wijzigingen op.

Stap 6: Selecteer een Pakket voor je Discord Server Beloning

Kies ten slotte een pakket waarbij leden toegang krijgen tot de Discord-server en sla de wijzigingen op.

Hoe het werkt voor je Leden

Zodra je de integratie hebt voltooid, krijgen nieuwe leden van je Petje Af-pagina de mogelijkheid om hun Discord-account te koppelen via een eenvoudige knop. Na het koppelen en autoriseren worden zij automatisch toegevoegd aan je Discord-server en ontvangen zij de rol die je hebt ingesteld.

1. Leden zien een optie om zichzelf toe te voegen aan de Discord-server nadat ze lid zijn geworden van je Petje Af-pagina.

2. Ze worden omgeleid naar Discord om in te loggen en autorisatie te verlenen.

3. Na succesvolle autorisatie worden ze toegevoegd aan de server met de juiste rol.

ā€‹

ā€‹