BTW instellingen van je Petje af pagina

Je kan voor het lid worden van je pagina en voor het doen van een eenmalige donatie een ander BTW tarief instellen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bekijk de volgende video, of lees het artikel onder de video voor een stap voor stap uitleg.

Je kan voor het lid worden van je pagina en voor het doen van een eenmalige donatie een ander BTW tarief instellen. Dit is afhankelijk van het type aanbod wat je hebt.

Ga in je dashboard naar Instellingen, en klik wederom op Instellingen onder het thema Administratie.

BTW tarief voor lidmaatschappen

• Standaard: Normaal gesproken zou voor een lidmaatschap het standaard BTW tarief prima zijn, dat is 21% en geldt voor de meeste mensen.

• 9%: Je zou ook voor 9% BTW tarief kunnen kiezen, wat valt onder Digital journalism.

• 0% Je kunt ook ervoor kiezen dat lidmaatschappen donaties zijn. Dan zet je er niks tegenover. Belastingtechnisch is het namelijk zo dat je op het moment dat je een donatie krijgt je daar niks tegenover mag stellen, dus ook niet een exclusieve update, een nieuwsbrief of een beloning die je ze geeft!

Als je er niks tegenover zet dan kun je zeggen dat het een donatie is en zet je hem op 0%. Geen BTW rekenen is op eigen risico.

Tip! Het beste kun je hem op Standaard instellen, dan gaat het in principe altijd goed. In dat geval wordt er altijd 21% btw over alle lidmaatschappen gerekend.

BTW tarief voor eenmalige donaties

Je kan een ander tarief instellen voor eenmalige donaties. Die staan normaal gesproken op standaard 21% BTW. Maar voor een donatie geldt, als je er niets tegenover stelt, mag je een BTW tarief van 0% rekenen.

In het geval van een donatie is BTW niet verplicht, mits je er écht niks tegenover stelt!

Als je daar meer over wil weten adviseren wij om het te bespreken met je boekhouder of accountant. De verantwoordelijkheid ligt bij jou.