Mollie koppelen

Het beheren en verbinden van Mollie en Petje af

Bekijk de volgende video, of lees het artikel onder de video voor een stap voor stap uitleg.

Om de koppeling met Mollie te beheren of te verbinden ga je in je dashboard naar Instellingen en vervolgens klik je onder het thema Koppelingen op Mollie.

Connect via Mollie

Als je de koppeling nog niet gemaakt hebt dan klik je op de blauwe knop Connect via Mollie. Op het moment dat je gekoppeld bent onthoud Mollie dat je via Petje af komt, en dan wordt de koppeling automatisch aangemaakt en ga je terug naar de Petje af instellingen.

Zo ziet dat er ongeveer uit in je Petje af overzicht:

Het kan zijn dat er nog niet zoveel groene vinkjes in jouw overzicht staan, dit komt doordat Mollie nog jouw gegevens gaat controleren.

Mollie overzicht

Zoals je ziet wordt er een website profiel binnen Mollie aangemaakt. Als je daarop klikt wordt je doorgelinkt naar jouw Petje af website profiel op de website van Mollie.

! Het is belangrijk dat je dit website profiel binnen Mollie ten alle tijden laat bestaan en dus niet verwijdert, omdat dit de koppeling is met je Petje af pagina.

iDEAL & SEPA-incasso

Je website profiel is de plek waar je betaalmethodes aan en uit kunt schakelen. Omdat je Mollie account gekoppeld is aan Petje staan iDEAL, en SEPA Direct Debit automatisch aan. In het Nederlands heet dit SEPA-incasso. Hiervoor moet je wel alle gegevens verstrekken die Mollie van je vraagt. Maak dus je Mollie account compleet.

Akkoord

Alle betaalmethodes die akkoord zijn en op actief staan kun je zien in je Petje af instellingen overzicht. Deze krijgen een groen vinkje.

Activeren op je pagina

Vervolgens kun je ze activeren op je pagina door ze aan te vinken met een paars vinkje en vervolgens op te slaan. Vanaf dat moment zijn ze zichtbaar op je Petje af pagina.

Goed om te weten is dat Mollie even tijd nodig heeft omdat ze jouw gegevens handmatig controleren.

SEPA-Incasso

Het zou kunnen dat Mollie SEPA-incasso afkeurt, dat is omdat zij handmatig keuren en in dat geval iets zien aan je pagina waardoor ze extra controle nodig hebben. Daar krijg je netjes een mail over van Mollie. Vervolgens is het belangrijk dat je contact opneemt met Mollie zodat je ze gerust kan stellen. Daarna zullen ze je Petje af pagina opnieuw beoordelen.

! Het is daarom belangrijk dat je je Petje af pagina goed inricht, met de juiste teksten en beschrijvingen en afbeeldingen. Zodat Mollie precies weet wat je aanbiedt en ze geen reden hebben om je af te keuren.

Mocht je er niet uitkomen neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.