ActiveCampaign koppelen

Koppel je ActiveCampaign account aan je Petje af pagina

Bekijk de volgende video, of lees het artikel onder de video voor een stap voor stap uitleg.

Beloningen

Voor het koppelen van een ActiveCampaign account ga je via je dashboard naar Beloningen en daar maak je een beloning aan van het type ActiveCampaign. Klik op Aanmaken.

AC Koppelen

Je komt in een overzicht waar direct een melding in het rood wordt weergegeven. Dat betekent dat er nog geen ActiveCampaign account gekoppeld is. Om dit te doen ga je naar Instellingen, en klik je op ActiveCampaign onder het thema Koppelingen.

URL en API Key

Daar zie je dat je een URL en een API key kunt invullen.

Deze informatie kun je vinden in je ActiveCampaign account.

Ga in je ActiveCampaign account naar Settings, Developer, en dan zie je in het overzicht API Access staan. Kopieer daar de URL en de Key, en plak deze weer in je Petje af account.

Terug naar de beloning

Zodra je deze instellingen hebt opgeslagen ga je terug naar het aanmaken van je ActiveCampaign beloning. Nu krijg je een overzicht dat gekoppeld is aan je ActiveCampaign account.

Instellingen

Allereerst kun je selecteren uit je lijsten die je op ActiveCampaign hebt staan. Op het moment dat iemand lid wordt komen ze op de geselecteerde lijst te staan.

Vervolgens kun je Custom velden invullen. Deze kun je combineren met velden die uit Petje af komen. Zoals de naam en e-mail van iemand die lid wordt.

Ook kun je Tags meegeven. Dit zijn tags die je op ActiveCampaign aanmaakt die wordt toegevoegd aan het contact na het lid worden.

Openbaar of niet openbaar

Tip! Wat goed is om te weten is dat je een beloning als ActiveCampaign heel gemakkelijk op Niet openbaar kunt zetten zodat je op de achtergrond de koppeling kan maken. Op dat moment is het niet aan de voorkant zichtbaar dat je een ActiveCampaign beloning krijgt op het moment dat je lid wordt. Als je dat wel doet kan dat er soms wat raar uit zien.

Soms is een ActiveCampaign of nieuwsbrief beloning wel iets wat je wil laten zien en soms ook niet. In dat laatste geval stel je de beloning eenvoudig in op Niet openbaar.

Aan jou de keuze. ;)