MailChimp koppelen

Voor het eenvoudig aanmaken van een Mailchimp beloning

Bekijk de volgende video, of lees het artikel onder de video voor een stap voor stap uitleg.

Voor het aanmaken van een Mailchimp beloning ga je op je dashboard naar Aanbod, Beloningen en vervolgens voeg je een Mailchimp beloning toe.

Vervolgens zie je in het overzicht een melding in het rood, wat betekent dat er nog geen Mailchimp account gekoppeld is.

Het koppelen van je Mailchimp account doe je als volgt. Ga naar Instellingen en klik op Mailchimp. Daar zie je dat je de API key nog in moet vullen.

Ga naar Mailchimp

Ga naar je Mailchimp account en klik op jouw Profiel of Voorletter en vervolgens op Profile. (Het design van Mailchimp wijzigt regelmatig, dus het kan er bij jou anders uitzien. Het is soms even zoeken, maar de stappen blijven in principe hetzelfde.)

Ga vervolgens op je profielpagina in je Mailchimp account naar Extra’s en klik dan op API keys.

API Key kopiëren of aanmaken

Onder Your API keys staat er misschien al een API key die je kunt kopiëren. Als dat niet het geval is druk je eenvoudig op de grijze knop Create A Key en dan komt er een API key tevoorschijn die je kunt kopiëren.

Kopiëren en plakken

Vervolgens plak je deze in je Petje af instellingen.

Ga terug naar je Mailchimp beloning. Je ziet in het overzicht van jouw Mailchimp beloning nu meer gegevens staan.

Instellingen

Kies een Mailchimp lijst die je binnen jouw Mailchimp account hebt aangemaakt. Vervolgens worden automatisch de Tags toegevoegd. Je kan op deze manier velden in Mailchimp koppelen aan de velden in Petje af.

Kies sowieso voor de tag First Name. Dat is een verplicht veld in Mailchimp.

Tags

Daarnaast kun je tag invoeren. Een tag in mailchimp zorgt ervoor dat je personen gemakkelijk kan segmenteren. Stel je vult in petjeaf, dan weet je dat de mensen met die tag lid is geworden via de Petje af pagina.

Opzeggen en uitschrijven

Je kan ook instellen wat er gebeurt bij het opzeggen van het abonnement. Je kunt de personen die lid waren van jouw Petje af uitschrijven van de lijst of je zou een nieuwe tag aan ze kunnen koppelen, bijvoorbeeld geenpetjeafmeer. Dan weet je precies wie er in jouw Mailchimp lijst staat die ooit lid was en nu niet meer. Zo zou je deze mensen opnieuw kunnen benaderen als je dat zou willen. Daar is deze functie voor.

Openbaar of niet openbaar

Tip! Wat goed is om te weten is dat je een beloning als Mailchimp heel gemakkelijk op Niet openbaar kunt zetten zodat je op de achtergrond de koppeling kan maken. Op dat moment is het niet aan de voorkant zichtbaar dat je een Mailchimp beloning krijgt op het moment dat je lid wordt.