Nadat je rechts bovenin op Beloning toevoegen hebt geklikt, krijg je de keuze uit verscheidene type beloningen.

De eerste keer dat je een Mailchimp beloning toevoegt staat er dat je eerst gegevens toe moet voegen om deze beloning te gebruiken. Klik hierop.

Vervolgens kun je een API key invullen om een connectie te maken met je Mailchimp account.

Je vindt de api key in je Mailchimp account. Ga naar je Mailchimp Dashboard en klik links onderin op je profiel en vervolgens op Account.

Zodra je je Overview ziet klik je op Extras en dan op API keys.

Daar maak je een API key aan door te klikken op Create A Key.

Kopieer de API Key en ga terug naar Petje.af

Plak de API code vervolgens in het witte balkje en druk op Opslaan.

Ga terug naar Beloning aanmaken en klik op Mailchimp. Kies een naam voor de beloning en klik op de groene Aanmaken knop.

Vervolgens krijg je een overzicht te zien waarin je deze beloning kan bewerken.

Je kunt de pakketten aanvinken waarbij leden recht krijgen op deze beloning.

Mailchimp lijst

In Mailchimp kun je lijsten aanmaken. Deze wordt ook wel je Audience genoemd. Koppel een van de lijsten aan je Petje.af beloning door onder Mailchimp lijst de audience te selecteren die jij wilt mailen.

Onder Custom velden zou je een Pakket ID kunnen toevoegen. Deze zou je dan eerst aan moeten maken op je Mailchimp account onder Audience > Settings > Audience fields and *|MERGE|* tags. Klik op add tag en vul Pakket ID in om deze te koppelen aan je Petje.af beloning. Ook Naam is handig om in te vullen. De rest van de velden kun je op Veld niet invullen laten staan, tenzij je het leuk lijkt om deze wel in te vullen.

Daarnaast kun in het beloning wijzigen overzicht toezeggen wat er moet gebeuren met het contact als het lidmaatschap is opgezegd en de Tags bepalen (bijvoorbeeld 'Petje.af') die worden toegevoegd aan alle petje-afnemers in Mailchimp.

Als laatste kun je de Status op uitgeschakeld of ingeschakeld zetten en de bewerking Opslaan.

Let op! Na het inschakelen van de beloning worden huidige leden aan de maillijst toevoegd.