Mollie is de betaalprovider die alle betalingen aan jouw pagina afhandelt. Alle betalingen vanuit Petje.af gaan altijd via jouw eigen Mollie-account. Naast een petje.af-pagina is het dus ook belangrijk om een eigen account te hebben bij Mollie.

Hoe werkt het?

In het dashboard van jouw petje.af-pagina klik je op de blauwe knop met de tekst "Connect via Mollie". Deze knop kom je vanzelf tegen als je de stappen doorloopt om je pagina gereed te maken. Of je gaat in het dashboard van jouw pagina naar "Koppelingen > Mollie".

Wat als ik nog geen Mollie-account heb?

Als je nog geen Mollie-account hebt krijg je de mogelijkheid om deze aan te maken nadat je op "Connect via Mollie" hebt geklikt. Als je op deze manier een Mollie-account aanmaakt worden de bedrijfsgegevens die je bij Petje.af hebt ingevuld automatisch gebruikt in je nieuwe Mollie-account.

Geef toestemming

Als je Mollie account is aangemaakt of je was al ingelogd bij Mollie krijg je bovenstaand scherm te zien. Hier klik je op "Verbinden" om de koppeling te maken tussen Mollie en Petje.af.

Vervolgens wordt je weer doorgestuurd naar het Petje.af-dashboard en krijg je onderstaand scherm te zien.

Activeer de juiste betaalmethodes

Je ziet hier per betaalmethode de huidige status in het gekoppelde "Mollie websiteprofiel" dat automatisch is aangemaakt tijdens het maken van de koppeling met Petje.af.

Belangrijk! Je moet de juiste betaalmethodes nog inschakelen binnen dit Mollie websiteprofiel. Klik op de blauwe link linksboven "Bekijk bij Mollie" om direct te worden doorgestuurd naar de juiste plek binnen je Mollie-account.

In je Mollie-account ga je in het Mollie websiteprofiel naar "Betaalmethodes" en activeer je in ieder geval iDEAL en SEPA-incasso.

Je bent vrij om daarnaast nog andere betaalmethodes te gebruiken, maar iDEAL en SEPA-incasso zijn verplicht.

Waarom zijn iDEAL en SEPA-incasso verplicht?

De betaalmethode iDEAL wordt gebruikt voor de eerste betaling van een lidmaatschap, daarna worden de terugkerende betalingen per maand / jaar / publicatie automatisch geïncasseerd via SEPA-incasso.

Goedkeuring door Mollie

Afhankelijk van je Mollie-account moeten betaalmethodes altijd eerst goedgekeurd worden door Mollie voordat je deze kan gebruiken. Meestal wordt iDEAL vrijwel direct goedgekeurd. Het goedkeuren van SEPA-incasso (en Creditcard) duurt meestal enkele werkdagen.

Check onderstaande bullets om zeker te zijn van goedkeuring door Mollie.

Wat moet je doen als een betaalmethode wordt afgekeurd door Mollie? Lees het in dit artikel.

Betaalmethodes inschakelen bij Petje.af

Terug in je Petje.af-dashboad (Koppelingen > Mollie) zie je de huidige status van alle betaalmethodes. Hier moeten alle betaalmethodes die je wil gebruiken op "groen" komen te staan zoals in onderstaande afbeelding.

Als een betaalmethode groen licht heeft gekregen kun je deze daadwerkelijk inschakelen om te gebruiken op je Petje.af-pagina. Dit doe je door de betaalmethode aan te vinken zoals in onderstaande afbeelding.